Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin (WEPs) imzacısı olduk.

​Toplumsal cinsiyet eşitliğinde kadınların gücüne güç katan imza…​

NN Hayat Emeklilik olarak bu gücü dönüştürüyor, bu güçten destek alıyoruz.


Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensiplerini (Women’s Empowerment Principles - WEPs)  imzaladık.

Kadınların hayatın her alanında ve her seviyesinde varlığını güçlendirmek üzere ekonomik yaşamın içinde artarak yer alabilmesini sağlamak amacıyla, kadınların güçlenmesini hedefleyen en önemli küresel özel sektör girişimlerinden birisi olan WEPs kapsamında, toplumsal cinsiyet eşitliği için 7 önemli prensibi hayata geçireceğimizi taahhüt etmekten gurur duyuyoruz.

Böylece toplumsal cinsiyet eşitliğine, kadınların toplumda ve iş hayatında daha fazla rol almasına öncülük edecek, haklarını ve fırsatlarını korumak için projelerimizle Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlayacağız. 


Kadının Güçlenmesi Prensipleri Hakkında:
Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ile Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında 2010 yılında oluşturulan WEPs platformu, Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs), UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olarak, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler ve kamu kurumları ile BM temsilcilerinden oluşan çok paydaşlı bir grubun çalışması ve müzakereleri ile geliştirildi. 7 temel prensipten oluşan WEPs, özel sektörün toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik mevcut çalışmalarını güçlendirmesine, kurumsal politikalar ve programlar geliştirmesine, mevcut çalışmalarını, temel göstergelerini ve raporlama uygulamalarını analiz etmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. 


WEPs’in 7 temel prensibi aşağıda başlıklardan oluşuyor:
1. Toplumsal cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanması 
2. Tüm kadın ve erkeklere iş yaşamında adil davranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi; bu ilkelerin desteklenmesi 
3. Tüm kadın ve erkek çalışanların sağlık, güvenlik ve refahının sağlanması 
4. Kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim olanaklarının desteklenmesi 
5. Kadınların güçlenmesi için girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması 
6. Toplumsal girişimler ve savunuculuk çalışmalarıyla eşitliğin teşvik edilmesi 
7. Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin elde edilen başarıların değerlendirilmesi ve halka açık raporlanması 



Bize Ulaşın

Lütfen aramak istediğin acenteyi seç